GRATIS LOCKDOWN CHALLENGE

STEUNPAKKET KONINKLIJKE BIJENKORF ‘HAPPY BEE YEAR’ 10,-
CRAZY CLIMATE CRACKERS #TAXFREEZZZ #ZOOMCRACKERS
De opbrengst van DE BIJENKONINGIN® KUNSTCOLLECTIE gaat naar de slachtoffers van de belastingdienst, het zorgpersoneel en naar alle kunstenaars. #BASISINKOMENPILOT #1500,-

KUNST=CULTUUR
Wie op zoek is naar een origineel en duurzaam nieuwjaarscadeautje hoeft niet langer te zoeken. Dit kunstcollectief heeft exclusieve coronaproof ‘HAPPY BEE YEAR’-zoomcrackers ontwikkeld. In elke ‘zoomcracker’ zit bijvriendelijk bloemenmengsel die je in het voorjaar in je tuin, op je balkon of ergens in je buurt strooit en waar vervolgens een klein bloemenparadijsje uit bloeit. Twee cadeautjes in één dus. Voor jezelf of voor een ander, maar sowieso voor de natuur en de bijtjes! In 2021 willen we met dit kunstcollectief de bijen & vlinders een extra impuls geven. Iedereen is daarom van harte welkom om te participeren.

‘HAPPY BEE YEAR’ KLIMAATCRACKERS
Van Kerstmis tot Driekoningen (6 januari) houdt de hele natuur ‘even adempauze’; de natuur wacht in stilte op het voorjaar. Dan keert het donker om naar licht (de dagen worden langer), onvruchtbaarheid wordt vruchtbaarheid (van tuinafval naar compost) en vanuit de stilstand gaan de sappen weer stromen (groei van o.a. planten, bomen). Ook onze bijenkoningin met haar volk gaat zich voorbereiden op een vruchtbaar jaar met veel jonge bijtjes… KUNST & KLIMAAT gaan hand in hand.


BIODIVERSITEITSQUOTA

In het huidige coronatijdperk zal kunst & cultuur een actieve rol spelen om de bijenstand in Nederland op peil te houden. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Bijen, vlinders & bloemen zijn heel belangrijk voor de voedselproductie, maar door de monocultuur op het platteland en door verstedelijking en de verharding van tuinen met tegels hebben ze gebrek aan voedsel en nestgelegenheid.

#GRASSROOTSMOVEMENT
Één van de oorzaken van insectensterfte is het gebrek aan bloemen. Hier hebben niet alleen de bijen last van, ook de vlinders en hommels. Een gebrek aan bloeiende planten leidt voor deze en vele andere insecten tot een tekort aan nectar en, vooral voor bijen en hommels, stuifmeel. Daarom legt dit kunstcollectief overal in Nederland bloemenperken aan: bloemrijke plekken voor bijen, vlinders en andere insecten. Dit kunstproject heeft geleid tot een kettingreactie. De afgelopen 6 jaar zijn er meer dan ooit bloemen gezaaid om zo de biodiversiteit een boost te geven.

CODE ROOD VOOR BIJEN
Het is code ‘rood’ voor de 360 soorten wilde bijen die in Nederland leven. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. Naast het verdwijnen van voedsel en nestgelegenheid voor insecten spelen het gebruik van “gewasbeschermingsmiddelen” ofwel landbouwgif, een cruciale rol.

KUNST- & ZORGCOLLECTIEF
Wij pakken aan! Speciaal voor en door Pop Up zorgateliers, dagbesteding publieke zorgsector, sociale werk/ontwikkelplaatsen, buddyprojecten en maatjesprojecten.
Een bundeling van krachten resulteert in een bijzonder zorgconcept, waarbij kunst, cultuur, duurzaamheid en natuur hand in hand gaan. Met speciale zadenmengsels kan Nederland in bloei worden gezet. In het kunstwerkje staat meer specifieke informatie over het bloemenzadenmengsel.

IJZEREN JUBILEUM EDITIE 10,- #BEFAIR #TAXFREEBEES #CASH=KING #VOCVARIANT
BBIE MODELRECHTEN BIJSLUITER
Kl 16 Drukwerken; onderwijsmateriaal; verpakkingen van papier of kunststof
Kl 31 Zaaizaden
Kl 35 Reclame; marketing; merchandising
Kl 41 Opvoeding; voorlichting op het gebied van van milieu, samenleving en natuur; culturele activiteiten; educatieve evenementen ter bevordering van bewustwording van problemen en kansen met betrekking tot milieu, samenleving en natuur; culturele evenementen bestaande uit kunstprojecten ter bevordering van bewustwording van maatschappelijke vraagstukken en ten behoeve van natuurbehoud
Kl 45 Persoonlijke en maatschappelijke diensten, te weten de diensten van een buddy, maatjesprojecten, dagbesteding in zorginstellingen

CORONA: CRISIS OF KANS?
Biedt de crisis ook kansen?
Inmiddels beginnen we al een beetje te wennen aan de nieuwe realiteit. Is het al mogelijk om de schade op te maken binnen de wereld van kunst, ontwerp & design? Wat kan de overheid doen om kunstenaars en ontwerpers te ondersteunen? En wat kunnen ontwerpers en kunstenaars doen om de samenleving te ondersteunen?
Want – zo wordt ook gezegd – de huidige gezondheidscrisis is ook een teken dat een systeemverandering noodzakelijk is. Kortom, biedt de corona crisis ook kansen?

CLIMATECRACKERS
Het coronatijdperk zonder kunst, theater, festival of zinvolle dagbesteding raakt ons allemaal. Daarom willen we alle slachtoffers van de belastingdienst, kunstenaars en zorgverleners een hart onder de riem steken met deze gratis Klimaat-Actie. Klimaataanpakkers pakken door!
De opbrengst van DE BIJENKONINGIN® KUNSTCOLLECTIE gaat naar de slachtoffers van de belastingdienst, het zorgpersoneel en naar alle kunstenaars. #BASISINKOMENPILOT #1500,-

FABELTJESFUIK RUTTE FAILLIET

IEDEREEN EEN BASISINKOMEN

CORONAPROOF PAKKET

STARTPUNT VOOR BELASTINGEN