Spring naar toolbar

Steunpakket Koninklijke Bijenkorf

KONINKLIJKE BIJENKORF KUNSTVEILING De Bijenkoningin® Jubileum Editie €10,-

De Bijenkoningin® KlimaatActie Zorgimkerij

KONINKLIJKE BIJENKORF KUNSTVEILING

IJZEREN JUBILEUM 2020
De Bijenkoningin® Jubileum Editie €10,-
#DoornroosjeArrangement #LockdownLight #ArtyParty

CORONA: CRISIS OF KANS?
Biedt de crisis ook kansen?
Inmiddels beginnen we al een beetje te wennen aan de nieuwe realiteit. Is het al mogelijk om de schade op te maken binnen de wereld van kunst, ontwerp & design? Wat kan de overheid doen om kunstenaars en ontwerpers te ondersteunen? En wat kunnen ontwerpers en kunstenaars doen om de samenleving te ondersteunen?
Want – zo wordt ook gezegd – de huidige gezondheidscrisis is ook een teken dat een systeemverandering noodzakelijk is. Kortom, biedt de corona crisis ook kansen?

KUNST & NATUUR: het beste van twee werelden!

Kleurrijke bloemenzadenmengsels: een feest voor bijen, vlinders en mensen.
Bijen & vlinders zijn belangrijk voor de landbouw, maar omdat er steeds minder bloemen zijn hebben ze het moeilijk. Daarom biedt dit kunstcollectief gratis speciale bloemenzadenmengsels aan.

Kunst kleurt je dag, ook in tijden van corona.
Hoewel dit kunstproject al 6 jaar bestaat is het nog uitermate slecht gesteld met het klimaat en met de biodiversiteit in Nederland. Met deze ‘KunstClash’ willen we de bloemen, bijen & vlinders een extra impuls geven. Iedereen is daarom van harte welkom om te participeren.

Kunst & Cultuur gaan hand in hand
Het coronatijdperk zonder kunst, theater, festival of zinvolle dagbesteding raakt ons allemaal. Daarom willen we alle creatievelingen, kunstenaars en zorgverleners een hart onder de riem steken met deze gratis Klimaat-Actie. #AanpakkersPakkenDoor #NieuwVerdeelModel #BasisinkomenPilot

NATIONAAL GROEIFONDS BIODIVERSITEIT & DUURZAAMHEID
In het huidige coronatijdperk zal kunst & cultuur een actieve rol spelen om de bijenstand in Nederland op peil te houden. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Bijen, vlinders & bloemen zijn heel belangrijk voor de voedselproductie, maar door de monocultuur op het platteland en door verstedelijking en de verharding van tuinen met tegels hebben ze gebrek aan voedsel en nestgelegenheid.

BLOEMEN VOOR BIJEN
Eén van de oorzaken van insectensterfte is het gebrek aan bloemen. Hier hebben niet alleen de bijen last van, ook de vlinders en hommels. Een gebrek aan bloeiende planten leidt voor deze en vele andere insecten tot een tekort aan nectar en, vooral voor bijen en hommels, stuifmeel. Daarom legt dit kunstcollectief overal in Nederland bloemenperken aan: bloemrijke plekken voor bijen, vlinders en andere insecten. Dit kunstproject heeft geleid tot een kettingreactie. De afgelopen 6 jaar zijn er meer dan ooit bloemen gezaaid om zo de biodiversiteit voor bijen & vlinders een boost te geven.

CODE ROOD VOOR BIJEN
Het is code ‘rood’ voor de 360 soorten wilde bijen die in Nederland leven. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. Naast het verdwijnen van voedsel en nestgelegenheid voor insecten spelen het gebruik van “gewasbeschermingsmiddelen” ofwel landbouwgif, een cruciale rol.

KUNST & ZORGCOLLECTIEF
Wij pakken aan! Speciaal voor en door Pop Up zorgateliers & dagbesteding publieke zorgsector, sociale werk/ontwikkelplaatsen, buddyprojecten en maatjesprojecten.
Een bundeling van krachten die resulteert in een bijzonder zorgconcept, waarbij kunst, cultuur, duurzaamheid en natuur hand in hand gaan. Met speciale zadenmengsels kan Nederland in bloei worden gezet. In het kunstwerkje staat meer specifieke informatie over het bloemenzadenmengsel.BBIE DE BIJENKONINGIN MODELRECHTEN BIJSLUITER
Kl 16 Drukwerken; onderwijsmateriaal; verpakkingen van papier of kunststof
Kl 31 Zaaizaden
Kl 35 Reclame; marketing; merchandising
Kl 41 Opvoeding; voorlichting op het gebied van van milieu, samenleving en natuur; culturele activiteiten; educatieve evenementen ter bevordering van bewustwording van problemen en kansen met betrekking tot milieu, samenleving en natuur; culturele evenementen bestaande uit kunstprojecten ter bevordering van bewustwording van maatschappelijke vraagstukken en ten behoeve van natuurbehoud
Kl 45 Persoonlijke en maatschappelijke diensten, te weten de diensten van een buddy, maatjesprojecten, dagbesteding in zorginstellingen.
BASISINKOMEN VOOR ZORGPERSONEEL & KUNSTENAARS
Opbrengst Kunstcollectie €1500,- gaat naar zorgmedewerkers in de publieke zorgsector, naar de slachtoffers van de Toeslagenaffaire en naar alle Kunstenaars. #NieuwVerdienModel #Belastingvrij #ZorgBonus


*Google: ’11 Oktober 2020 #TEGENLICHT HET NIEUWE BOEREN’